MMI

Egészségbiztosítások

Egészségbiztosítások összehasonlítása: melyik éri meg jobban?

 

Előfordult már Önnel, hogy mélységesen csalódva távozott a szakorvosi rendelőből vagy a kórházból? Sokan átéljük azt a kellemetlenséget, amikor egy egyébként is sérülékeny helyzetben azt érezzük, nem kapjuk meg a megfelelő odafigyelést a szakemberektől. Az egészség minden ember számára kiemelt jelentőséggel bír, legkésőbb akkor biztosan, ha bármi gond adódik vele. De miért áldozná fel ezt az életminőséget alapvetően meghatározó területet? Az állami egészségügyi ellátás helyett nem véletlen választják egyre többen a magán egészségügy kínálta lehetőségeket.

A kínálat minden korábbinál szélesebb, és a biztosítók többféle ajánlattal állnak rendelkezésre. Az eletbiztositas.com weboldalon egyszerűen megnézheti, hogy miben különböznek egymástól az egyes egészségbiztosítások költségei. A havi díjakat több tényező függvényében állítják össze rendszerint, így a foglalkozás, az életkor, a meglévő betegségek és az életmódbeli tényezők is hatással vannak a fizetendő összegre. Tény azonban, hogy ez ma már korántsem olyan magas, mint az régebben volt. A magán egészségügy elérhető közelségbe került az átlagemberek számára is, hiszen az egészség érték, mely mindenkinek jár

De miért is van szükség arra, hogy az egyébként is fizetett TB-n kívül plusz összeget fordítson az egészségbiztosításra? A hagyományos ellátás keretein belül nem ritka, hogy órákat kell várni egy egyszerű szakorvosi vizsgálatra. Az olyan diagnosztikai vizsgálatok, mint az MRI vagy a CT gyakran csak hónapok múlva elérhetőek, hogy a kórházi kezelések során megtapasztaltakról már ne is szóljunk. A színvonalon aluli környezet vagy a méltánytalan bánásmód sajnos az ország szinte minden pontján megtapasztalhatóak. Gyakran egészen egyszerűen az egészségügyre fordított összeg a túl kevés, máskor az emberi tényező az, amely igencsak hagy maga után kívánnivalót.

Hazánk messze nincs még európai színvonalon az egészségügyet illetően, és sajnos az irány sem épp arra tart. Amit saját egészségének védelmében, tudatos döntésekkel megtehet, az nem más, mint a magán egészségbiztosítás választása. A szolgáltatásnak köszönhetően elfelejthető a hosszas sorban állás és a folyamatosan felmerülő problémák. Végre úgy érezheti, hogy az orvosnak valóban van ideje arra, hogy egészségével foglalkozzon. Ennél nagyobb érték pedig aligha képzelhető el akkor, amikor egyébként is sérülékeny, kiszolgáltatott helyzetben érezzük magunkat.

 

Vélemény, hozzászólás?