MMI

Sportzakó viselés tippek férfiaknak

Sportos elegancia. A kifejezést egyre többet halljuk manapság. Számos olyan munkakör létezik, ahol az elegancia bizonyos fokig követelmény, viszont a klasszikus nyakkendő-zakó párosítása soknak bizonyulna. Ilyenkor kerülnek fókuszba a sportzakók, melyek lehetőséget kínálnak a kényelmes, sportos, mégis elegáns megjelenésre. Ahhoz azonban, hogy a nevetséges hatás helyett stílusos megjelenést tudhasson magáénak, érdemes odafigyelnie arra, hogy mit mivel kombinál.

 

Nem mindegy, hogy milyen ruhákat választ egy sportzakó mellé. A ruhadarab tulajdonképpen az önkifejezés egyfajta formája is lehet. A zakó elegáns hatást kelt, de az egyéniség is szerephez juthat esetében. Pláne így van ez a kiegészítők és a megfelelő nadrág megválasztásával. A mindennapos viseletként számon tartott sportzakó mindennapos viseletté nőtte ki magát, és kiválóan mutathat egy egyszerű farmerrel is. Sőt! Kifejezetten lendületes, fiatalos és stílusos megjelenést kölcsönözhet a sportzakónak az, ha farmerrel kerül társításra.

 

De vajon mitől kényelmesebb egy sportzakó hagyományos társánál? Elsősorban a szabásvonal az, ami a mindennapi öltözködés által megkívántakhoz illeszkedik. A slim fit kivitel mellett a body fit is népszerűnek számít. A bélés megválasztásakor szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és a feltűnőbb színek és anyagok is bátran választhatóak a hétköznapokra.

 

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a sportzakó kifejezetten rosszul mutat öltöny nadrággal. Érdemes arra is odafigyelni, hogy az öltöny zakója mellé se társítsunk farmernadrágot. Ha farmer, akkor sportzakó, és fordítva. Amennyiben szigorúan értelmezett üzleti megjelenésről van szó, akkor szintén kerülendő a sportzakó, hiszen azt a benyomást kelthetjük vele, hogy nem tiszteljük meg eléggé az alkalmat, és könnyen alulöltözöttnek tűnhetünk.

 

Egyébként a sportzakók a hétköznapokban és sok helyen munkahelyi viseletként is remek választásnak bizonyulnak. Érdemes több darabot is beszerezni, hiszen egyetlen férfi gardróbjából sem hiányozhatnak ezek a sportosan kényelmes, mégis elegáns, stílusos megjelenést kölcsönző ruhák. A színek és stílus tekintetében minden korábbinál szélesebb a választék, így mindenki rábukkanhat arra, amely személyiségéhez és az alkalom jellegéhez is tökéletesen passzol. Az alkalmi megjelenésen túl is létezik egyfajta lazább, kényelmesebb, mégis férfiasan elegáns világ, mely sokak kedvencének számít. Ezt képviselik a sportzakók, természetesen a megfelelő kiegészítőkkel és ruhadarabokkal kombinálva.

Vélemény, hozzászólás?