MMI

Nem okozhat problémát a gyepszegély kialakítása

Ahhoz, hogy kertünk ne egyszerűen csak egy dzsungel legyen, hanem gondozott, kellő precizitással kialakított térfelszín, fontos a megfelelő tervezés és alapos munkavégzés. Természetesen a kaotikus kuszaságnak is megvan a maga szépsége és előnye, de az emberi szem sokkal jobban kedveli a szabályos vonalvezetéseket. Egy gondosan létrehozott gyepszegély ugyanis valóban szép látványt nyújt és a karbantartás is egyszerű feladat.

A telepítése a megfelelő termékek birtokában, valamint a kertépítés kezdeti szakaszában sokkal egyszerűbb. Megoldható utólag is a gyepszegély lehelyezése, de akkor legalább 50 centiméter szélességben ki kell bontani a talajfelszínt a lerakás helyén, amit érdemes a tavaszi időszakban elvégezni. A Border 45 gyepszegély nagyos stabil és ellenálló alapanyagokból készül. Gyárilag létrehozott kapcsolódási pontjain egyszerűen összeilleszthető. A vízszintes merevítő elem elvágásával lehetőség adódik íves formák létrehozására. A földbe való végleges rögzítés egyedi leszúró tüskékkel történik, amik külön szerezhetők be hozzá.

A gyepszegély mentén nagyon éles határ fog kialakulni a pázsit és a vele szomszédos térfelszín között. Az UV kezelt PP műanyag jól viseli a környezeti megpróbáltatásokat, valamint a fűnyírók, szegélyvágók mechanikai hatásait. A könnyű és gyors munkavégzés érdekében mindenképpen jól jön, ha kéznél van az egyedi gyepszegély megalkotásához szükséges minden kiegészítő. A mineralholding.hu oldalon ezeket kedvező áron lehet megrendelni. történjen meg a telepítés még a kora tavaszi időszakban, hogy a nyár elejére már szépen benőtt, íves vonallal elválasztott gyepszőnyeg vegye körbe otthonunkat.

Vélemény, hozzászólás?