MMI

Miről kapta a nevét a Star of Bombay gin?

A 19. században megalapult Bacardi családi vállalkozás az egész világon híres különböző rumjairól és rumos italairól, egészen a ready to drink kategóriától az igazán prémium, több évig hordóban érlelt rumokig minden kategória megtalálható náluk. Azonban, ha alkoholos italok, nem csak rum alapú italokat gyártanak, hanem gineket is. Ezek közé tartozik a Bombay Sapphire és a Star of Bombay gin is. Noha eleinte egy angol borkereskedő tulajdona volt, a Bacardi megvette tőle és az évek alatt továbbfejlesztette, majd ennek nyomán megalkotta egy változatát, a Star of Bombay-t.

A Star of Bombay a nevét egy híres csillagzafírról kapta, amit Srí Lankából származik. Miután megtalálták, Douglas Fairbanks, egy híres némafilm színész megvette a 182 karátos drágakövet és a feleségének ajándékozta. Az ő haláluk után a csillagzafír a Smithsonian Múzeumba került és a mai napig ott van. A gin üvege a csillagzafír jellegzetes kékségét próbálja prezentálni a világoskék üvegével, ami szépségével is utal arra, hogy a Bombay Sapphire-hoz képest egy prémium alkohol.

A kék dizájn az ital egyik fő összetevőjére is utal, a borókára. Ennek a gyümölcsnek az ízén túl az angyalgyökér és a koriander határozzák meg az ízvilágát. Igazán gazdag és intenzív ital, kiváló minőséggel. Remek választás lehet egy különlegesebb alkalomra, vagy az italkereso.hu segítségével akár olcsóbban is megtalálhatjuk, mint a helyi szupermarketekben. A Bombay Star mellett sok más alkoholos italnak is utánanézhetünk, hiszen széles a választék és az árak pénztárcakímélőek. 200 ital webshop kínálata egy helyen, a legjobb akciókkal, nézz be hozzájuk, megéri.

Vélemény, hozzászólás?