MMI

benzines kapálógép

Mikor éri meg benzines kapálógépet használni?

Egy szép kertnek bizony megvan az ára. Nem csak az anyagiakról kell beszélni, de a ráfordított időre is egyfajta befektetésnek lehet tekinteni. Amikor egy kertről van szó, sokan vágynak olyan területre, ahol mindent zöld növényzet borít. Ahhoz, hogy valóban ideális legyen a kertünk végeredménye, sok múlik azon is, milyen talajműveléshez kapcsolódó feladatokat végzünk el bizonyos időszakonként. Sajnos még mindig kevesen vannak azok, akiknek van otthon kapálógépük, pedig ez az az eszköz, amire minden kertnek szüksége lenne! Egy ilyen gép képes arra, hogy több más eszköz munkáját is elvégezze a talajon, így a vásárlása egy megtérülő befektetésnek tekinthető.

Kezdjük is azonban az elején. A kapálógépet rotakapaként is szokták emlegetni. Mikor és miért érdemes használni egy ilyen eszközt? Egyrészt segítségével az egyik legnehezebb, és talán az egyik legkevésbé kedvelt munkafolyamatot oldhatjuk meg egyszerűen és gyorsan, az pedig nem más, mint a talaj fellazítása. Ezen kívül akkor is inkább egy ilyen erős eszközt éri meg használni, ha trágyát szeretnénk forgatni a földbe. A kiválasztása során arra célszerű figyelni, hogy mekkora területen szándékozzuk majd használni. Mivel, ahogy a legtöbb kerti gépnél, itt is lehet választani elektromos és benzines verzió között, felmerül az örök kérdés, melyik lenne számunkra a jobb döntés? A választ leginkább az befolyásolhatja, hogy mekkora kertben fogunk majd vele dolgozni.

Az elektromos és a benzines kapálógépnek is megvannak az előnyei. Annak ellenére, hogy az elektromos gépek halkabban dolgoznak, és kevésbé károsak a környezetre, azt azért tudni kell, hogy csak akkora területen lehet majd vele kapálni, amit a zsinórja vagy a hosszabbítónk enged, és figyelni kell a kábel kérülgetésére is. Ezzel szemben nagyobb területre, és olyan helyre, ahol az áramellátás nem megoldott, már egy benzines kapálógép használata fogja inkább megérni. Arra azonban figyelni kell, hogy mint minden benzines szerkezet, ez is időszakosan karbantartást igényel majd, és a megfelelő tárolását is meg kell oldani!

 

Abban az esteben, ha épp most szeretne vásárolni otthoni használatra egy kapálógépet, mindenképp keresse fel a fenti linken elérhető online barkács webáruházat, ahol a benzines és az elektromos verziót is meg lehet majd találni. Minden terméknél fel van tüntetve, hogy mekkora területre ajánlják az adott kapálógépet, erre az információra célszerű hagyatkozni! Érdemes kicsit utána olvasni annak, mikor és hogyan ajánlott használni egy ilyen szerkezetet. Nem jó például túl gyakran rotálni vele a talajt, és a nagyon száraz földet sem, hiszen így csak azt érhetjük el, hogy a talaj károsodjon. A kapagépet elég egyszer egy évben elővenni, vagy kora tavasszal, vagy pedig az őszi kerti munkák végeztével.

 

Vélemény, hozzászólás?