MMI

bim modell

Használjuk ki a BIM modell magas potenciálját

Gyakran szokták mondani, hogy minden a tervezőasztalon dől el. Ez nagy valószínűséggel igaz, hiszen, ha valami félresiklik a kezdeti szakaszban, akkor a kivitelezés során a problémák csak halmozódni fognak. A hibák egymásra tevődve végül olyan formában ütköznek ki, ami semmilyen módon sem elfedhetők. A javítás pedig további költségekkel jár. Mindez megelőzhető a BIM modell alkalmazásával. A Building Information Modeling voltaképpen egy speciális szoftver alapú módszer építési projektek tervezésére és azok pontos kivitelezésére. Ahogy a különböző információk lassan tevődnek egymásra, úgy a kezdeti 3 dimenziós elképzelés tovább fejlődik 4, majd 5 dimenzióssá. A BIM modell mindent igyekszik magába foglalni, amivel az eredményesség fokozható. Ennek következtében a kimagasló tervbiztonság jóformán garantált.

A szabványok meghatározása, betartása és az emberek munkájának lelkes közreműködése mind részét képezi a rendszernek. A BIM modell egy hihetetlenül átfogó megoldást kínál, amivel mindenki jól jár. Központosított adatkezelést nyújt. Az információk pedig szinte bárhonnan lekérhetők, ami a felügyelést gyorsítja fel, teszi átláthatóbbá. A BIM modell nélkül könnyedén félremehetnek az egyes folyamtok, ami a komplex terveknél jelentős határidő csúszásokat eredményezhet.

A folyamatosan változó gazdasági helyzetben a kiszámíthatóság és gördülékeny feladatvégzés jelentős költségeket takaríthat meg a megrendelők részére. A peri.hu weboldalon részletesen ismerhetjük meg a BIM modell működésének különféle paramétereit és profikra bízhatjuk a tervezés, valamint kivitelezést.