MMI

A szőci rehabilitációs intézet programja

Léteznek olyan felmerülő problémák, amiket akárhogy is szeretnél, nem tudsz megosztani. Nem tudsz róla beszélni, mert benned van a félsz, hogy elítélnek miatta. Akár magad számára is kínos, és körbevesz a szégyen. Azzal telnek a napjaid, hogy rágódsz, kínlódsz, de nem tudod, kihez, hogyan fordulhatnál segítségért. És amíg ez zajlik benned, folyamatosan mélyebbre kerülsz, mert még mindig nem tudtál kihez fordulni, ami ahhoz vezet, hogy a probléma csak még nagyobbá válik. Talán pont a probléma forrásával kezeled tovább a helyzetedet. Sokan nem így érzékelik, vagy nem így élik át, de az alkoholizmusból mindenki számára nehéz felépülni.

Közben meg mindvégig ott van körülötted a megoldás, a segítséget nyújtó kéz. Hiába, mert folyamatosan visszautasítod, a büszkeség és a félelem azt sugallják, hogy nem fogadhatod el. Nem ismerheted be, mert különben gyengének és szánni valónak tűnsz majd a szemükben.

De tudnod kell, hogy ez nem igaz. Ne bújj el a segítség elől! A szőci magán rehabilitációs intézet az a hely, ahol eltölthetsz 28 napot olyan közegben, ahol sorstársakkal kapcsolódhatsz, volt függőktől tanulhatsz és közel lehetsz a természethez. Ez a 28 nap arról szól, hogy felfedezd valódi önmagadat. Ez idő alatt te sem fogod elhinni, hogy mi mindenre lehetsz képes, és mi minden okoz örömöt neked – alkoholmentesen. Segítek, hogyan indulj el.

Fordulj bármely családtagodhoz, barátodhoz, akiben a legjobban megbízol. Ha ilyen esetleg nincs, egyedül is végig tudod csinálni. Képes vagy rá, ezt soha ne felejtsd el! A felepulok.hu oldalán megtaláljátok azokat a szükséges telefonszámokat, amiken keresztül le tudtok beszélni egy állapotfelmérést. Ez elérhető Veszprémben, illetve Budapesten is. Egy olyan munkatárssal fogtok találkozni, aki felméri az állapotodat. Valószínűleg, ha ezt olvasod, akkor én meg vagyok győződve arról, hogy szeretnél változtatni. Ez a legfontosabb alapköve a felépülésnek, hiszen akarat nélkül nem fog menni. Meg kell erősítsd magadban a hitedet, a reményedet és a szándékodat egy élhetőbb jövő érdekében. Azért is jó, ha valakivel együtt tudod ezt végig csinálni, mert az állapotod valószínűleg a szeretteid életére is hatással van. Emellett pedig egy teljesebb képet kaphatnak rólad a Családi Felépülési Központ munkatársai akkor, ha egy objektív beszámolót is meg tudnak hallgatni. Már itt mindenképp segítséget kapsz.

Hogyan tovább? A szőci magán rehabilitációs intézet 28 napos programján olyan betegeken tud segíteni, akik képtelenek hosszabb absztinens időszakot fenntartani, vagy folyamatos visszaesők, vagy esetleg már veszteség érte őket a szenvedélybetegségük következtében. Így legnagyobb valószínűséggel megfelelő hely lesz számodra ez az intézet. Ha esetleg súlyosabb állapotban vagy, vagy túl fiatal vagy, kétségkívül azonnal ajánlanak számodra másik, jobban megfelelő intézményt.

Mi vár rád az intézetben? Mérhetetlen empátia, elfogadás. Itt senki sem fog elítélni, lenézni. Szégyenmentesen nyílhatsz meg a betegségedről, és ez elvezet a felépüléshez vezető útra. Megtanulsz alkohol nélkül élni, mert megtalálod anélkül is a fényt a napjaidban. Akármennyire nehezen elképzelhető ez most, minden oldalról megkapod hozzá a szükséges útmutatást. Személyre szabott és kiscsoportos terápiákon vehetsz részt, ahol olyan emberekkel válogatnak össze, akik hasonlóak hozzád, akik hasonlóan szeretnének végre felépülni. További egyéni konzultációkat igényelhetsz bármikor, amikor úgy érzed, szükséged van rá. Hogy kiktől kapod meg mindezt? Olyan addiktólógiai konzultánsoktól, akik maguk is megtapasztalták azt, hogy milyen szenvedélybetegségtől szenvedni. Éppen ezért kőkemény őszinteségre is várhatsz, de egy pillanatig sem kell elrejtőznöd előle, mert nincs olyan, amit ők ne tudnának átérezni. A magán rehabilitációs intézetet is egy olyan apa-fia páros viszi a hátán, akik felépültek alkoholizmusukból. A terápiába a hozzátartozóid is bekerülnek, hiszen ahogyan már említettem, ez az állapot sosem egy embert érint. Ők is előadásokon és konzultációkon vehetnek részt. Tematikus családi napot szerveznek nektek, és hétvégén meglátogathatnak benneteket. A felépülésbe őket is be kell vonnotok!

A rehabilitáció további részét képezi a mindennapos természetben megtett séták és a kirándulások a Balaton felvidék területén. Garantáltan egy olyan közegbe kerülsz itt, ahol egy percig sem zavarják meg nyugalmadat, nincsenek váratlan látogatók vagy kellemetlenkedő turisták. A 28 nap alatt teljes ellátásban részesülsz, mely mellett a sportolási lehetőségek is adottak.

Az eltelt idő végére egy olyan önmagaddá válsz, aki elfogadja a felelősségét saját élete felett, és készen áll befogadni a kapcsolatokat. Rá fogsz jönni, hogy lehet, beteg voltál, de ez nem jelenti azt, hogy mindig annak kell lenned. Hívd fel a szőci magán rehabilitációs intézet munkatársait és indulj meg az emelkedőn!