MMI

gluténmentes

A gluténmentes sütés alapjai

Egye inkább megfigyelhető jelenség az, hogy nő azoknak az embereknek a száma, akik valamilyen élelmiszer csoportra érzékenyek. Vannak, akik pusztán divatból, vagy egészségtudatosság szempontjából döntenek a lisztmentes étrend mellet, vannak azonban egyre többen olyanok is, akik lisztérzékenységgel küzdenek, és egészségük miatt nem fogyaszthatnak lisztből készült ételeket. Nekik sajnos ez a betegég igen csak meg tudja nehezíteni az életüket, hiszen sokszor még egy szendvics elkészítése sem megy olyan egyszerűen.

Napjainkra azonban már minden ételérzékenységre, így a gluténérzékenységre is van megoldás úgy, hogy közben ne kelljen „lisztmentesen” étkezni. Nem csak egyre több boltban kínálnak gluténmentes termékeket, de akár otthon is minden féle süteményt, kenyeret, vagy épp péksüteményt meg lehet sütni, hála a piacon lévő speciális lisztkeverékeknek. Mielőtt belevágnál a gluténmentes sütés rejtelmeibe, egy pár alap dolgot érdemes tudnod előtte. Ahhoz, hogy tökéletes íz és állag eredményt tudj elérni, meg kell találni a legjobb gluténmentes lisztkeveréket! Az ilyen lisztek elsősorban kukoricából, rizsből, vagy épp hajdinából készülnek, figyelve természetesen arra, hogy mindegyik a megfelelő arányban kerüljön bele a sütéshez szükséges lisztkeverékbe.

Külön féle gluténmetes lisztkeverékeket lehet már manapság kapni, attól függően, hogy mit is szeretnénk belőle sütni. A linkelt oldalra ellátogatva sok hasznos dolgot tudhatsz meg még a lisztérzékenységről, valamint gluténmentes termékeket és recepteket is találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük