Ha karácsony akkor mézeskalács. Ez amolyan íratlan szabály, hiszen az ünnepek előtt talán nincs olyan háztartás, amelyet ne járna be a mézeskalács illata. Bár van, aki magas fokon űzi a mézeskalács készítését azonban nem kell mindenkinek szakértőnek lenni, hogy kipróbáljuk az elkészítését. Egy háziasszony és még inkább a teljes család gyermekekkel együtt szintén nagy örömét lelheti az elkészítésben.
A kellemes közös elfoglaltságon túl a végeredmény garantáltan finom és szívet melengető lehet. Ebben a rövid kis cikkben a rögtön puha mézeskalács receptjét mutatjuk be az olvasónak. A tészta elkészítéséhez szükségünk lesz finom lisztre, tojásra, margarinra, mézre, reszelt narancshéjra, valamint mézeskalács fűszerre. A lisztet a porcukrot és a fűszert egy edénybe öntjük és hozzáadunk másfél teáskanál szódabikarbónát és kézzel összekeverjük. Majd ezt követően adjuk hozzá a margarint, a mézet, a tojást és a narancshéját, majd összegyúrjuk az egészet egynemű masszává.
Annak érdekében, hogy rögtön puha mézeskalácsunk legyen a sütőt is előkészítjük, begyújtjuk 180 fokra és beállítjuk alul-felül sütésre. A tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra vagy kicsit vastagabbra nyújtjuk, majd a kiválasztott formákkal kiszúrjuk.
A mézes figurákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól kicsit távolabb, és pontosan 10 percig sütjük. Annak érdekében, hogy valóban rögtön puha mézeskalács legyen ne süssük tovább, mert kiszárad és megkeményedik. A mézeskalács figurák díszítése cukormázzal történik, mindenki saját kézügyességének és kreativitásának megfelelően.
Thankfulness too mmy father who stqted tto me oon thee topic
of this webb site, this weeb site is truly awesome.