MMI

mezeskalacs

Rögtön puha mézeskalács recept karácsonyra

Ha karácsony akkor mézeskalács. Ez amolyan íratlan szabály, hiszen az ünnepek előtt talán nincs olyan háztartás, amelyet ne járna be a mézeskalács illata. Bár van, aki magas fokon űzi a mézeskalács készítését azonban nem kell mindenkinek szakértőnek lenni, hogy kipróbáljuk az elkészítését. Egy háziasszony és még inkább a teljes család gyermekekkel együtt szintén nagy örömét lelheti az elkészítésben.

A kellemes közös elfoglaltságon túl a végeredmény garantáltan finom és szívet melengető lehet. Ebben a rövid kis cikkben a rögtön puha mézeskalács receptjét mutatjuk be az olvasónak. A tészta elkészítéséhez szükségünk lesz finom lisztre, tojásra, margarinra, mézre, reszelt narancshéjra, valamint mézeskalács fűszerre. A lisztet a porcukrot és a fűszert egy edénybe öntjük és hozzáadunk másfél teáskanál szódabikarbónát és kézzel összekeverjük. Majd ezt követően adjuk hozzá a margarint, a mézet, a tojást és a narancshéját, majd összegyúrjuk az egészet egynemű masszává.

Annak érdekében, hogy rögtön puha mézeskalácsunk legyen a sütőt is előkészítjük, begyújtjuk 180 fokra és beállítjuk alul-felül sütésre. A tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra vagy kicsit vastagabbra nyújtjuk, majd a kiválasztott formákkal kiszúrjuk.

A mézes figurákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól kicsit távolabb, és pontosan 10 percig sütjük. Annak érdekében, hogy valóban rögtön puha mézeskalács legyen ne süssük tovább, mert kiszárad és megkeményedik. A mézeskalács figurák díszítése cukormázzal történik, mindenki saját kézügyességének és kreativitásának megfelelően.

Vélemény, hozzászólás?