Amikor a cseresznye érik, akkor nemsokára rá jön a finom meggy is. Miért jó ezt tudni? Azért, mert sok süteménybe inkább ezt a karakteres gyümölcsöt használják alapanyagnak, sajátos ízvilága miatt. Egyszerűen fantasztikus meggyes lepény alkotható meg viszonylag könnyen. A meggy egy olyan gyümölcs, aminek a termesztése a világ szinte legegyszerűbb feladata. Nem kell még csak külön beoltott fát sem vásárolni, mert a vadon kihajtott csemeték tökéletesen megfelelnek a célnak. Néhány év alatt termőre fordulnak. Természetesen léteznek kisebb-nagyobb szemű fajták, amik között igény szerint válogathatunk, de a magról keltek általában ellenállóbbak a különféle hatásokkal és kártevőkkel szemben. A meggyes lepény nagyon közkedvelt desszert.
Némi jártasággal könnyedén elkészíthető. Rengeteg recept létezik. Amennyiben próbára akarjuk tenni a már garantáltan működő leírásokat, akkor a receptneked.hu oldalon érdemes alaposabban körülnéznünk ennek érdekében. A család minden tagja örülni fog, ha meggyes lepény kerül az asztalra desszertnek. Lisztre, margarinra, sütőporra, cukorra, némi tejfölre lesz szükség a tészta elkészítéséhez. A meggyes lepény tölteléke egyértelmű, hogy miből készül el. Itt azonban lesz egy kis aprólékos munka, mert ki fog kelleni magvalni a gyümölcsöt. A végeredmény ugyanakkor egyértelműen kárpótol bennünket a lassú folyamtért. Bátran csinálhatunk a meggyes lepény elkészítéséből családi foglalkozást, amiből mindenki kiveszi a részét. Ragadjuk meg a lehetőségét annak, hogy nagy mennyiségben terem a finom összetevő és ezen időszak alatt faljunk be ebből minél többet meggyes lepény vagy más sütemény formájában.