MMI

klímaberendezések

Ön mennyire van tisztában a klímaberendezések csoportosításával?

Klímavásárlás előtt áll? Szeretné megtalálni az igényeinek leginkább megfelelő típust? A választás bizony nem egyszerű napjainkban, hiszen a kínálat minden korábbinál szélesebb. A többféle típus között laikusként a legtöbben nehezen igazodnak el. Cikkünkben nekik igyekszünk egy kis segítséget nyújtani.

 

Ha népszerűség szempontjából szeretnénk rangsort állítani, akkor a split klímák vezetnék a listát. Ezek háztartásokban és irodákban egyaránt remek választásnak bizonyulnak. A kültéri és beltéri egységből álló klímafajta több típusban áll az érdeklődők rendelkezésére. A kivitelezés módja szerint az oldalfali változat kis helyfoglalása miatt kedvelt, viszont a hőelosztás szempontjából igen egyenetlen megoldást kínál. A multi split klímával viszont egyszerre több helyiséget is lehet hűteni, méghozzá a külön szabályozásnak köszönhetően. Tény, hogy ha a kültéri egység tönkremegy, akkor az egész ingatlan klíma nélkül marad.

 

Az úgynevezett parapet klímát főként a tetőtéri beépítés esetén alkalmazzák, hiszen itt függőleges felület kevésbé áll rendelkezésre. A légcsatornás klíma nagy alapterületű helyiségek esetében bizonyul megfelelőnek.

 

Nem csak split klímák találhatóak meg természetesen a kínálatban, hanem a mobil klímák is igen kedveltek. Éppen mobilizálhatóságukból fakadóan könnyedén magunkkal vihetjük, és magunk is beüzemelhetjük. A mobil split klíma kiemelt hatékonysággal működik, de a gégecsővel szerelt változat is hozza a kívánt hatást. Kifejezetten javasolt olyan ingatlanokba, melyek műemlékvédelem alatt állnak, és így a kültéri egység felszerelése akadályokba ütközik.

Klíma választás előtt mindenképp érdemes tudnia, hogy milyen fajták léteznek. A korszerű berendezéseket akár fűtésre is lehet használni, így az átmeneti hónapokban, vagy kiegészítő jelleggel a hideg időszakban szintén beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. S hogy milyen márka mellett célszerű letenni a voksot? Az örök kérdésre nem más adja meg a választ, mint a minőség iránti igények és az anyagi lehetőségek kettőse.

 

Mivel a klíma beszerzése hosszú évekre történik, ezért meggondolandó, hogy a legolcsóbb lehetőségeket elvessük. Az időtálló minőség érdekében a már jól ismert, bevált és bizonyított márkák ajánlottak. Ne feledkezzen meg a rendszeres karbantartásról és tisztításról sem, melyekkel szintén növelheti az élettartamot!

Vélemény, hozzászólás?