MMI

madárriasztó

Mikor lehet fontos a madárriasztó bevetése?

A madarak, bár gyakran szívesen látott vendégek a kertekben és parkokban, okozhatnak jelentős károkat mezőgazdasági területeken, halastavaknál vagy épületek esetében. A madárriasztó eszközök használata nem csak a károk minimalizálásában játszik kulcsszerepet, hanem az állatbarát megoldások előtérbe helyezésével hozzájárul a biológiai sokféleség megőrzéséhez is. A madárriasztás módjai és eszközei változatosak, így minden helyzetben megtalálhatjuk a legmegfelelőbb megoldás.

Mikor van szükség madárriasztó alkalmazására?

A madarak jelentős károkat okozhatnak a veteményesekben, gyümölcsösökben és szőlőültetvényeken, ahol a termés jelentős részét képesek elpusztítani. A különösen a városi környezetben, károsíthatják az épület homlokzatát, eldugíthatják a vízelvezető rendszereket, és egészségügyi kockázatot is jelenthetnek ürülékükkel. Ugyanakkor még a közlekedésbiztonságban is jelenthetnek kihívásokat, de a halastavaknál sem mindegyik faj szívesen látott vendég. A hétköznapokban azonban leginkább a balkonokról, párkányokról szeretnénk eltüntetni ezen „szárnyas retteneteket”, amiben a madárriasztó könnyen segíthet.


Tetszés szerint választható madárriasztó

A sunikft.hu weboldalon találhatunk fénynyalábokkal, ultrahanggal, lézerfénnyel, ezek kombinációjával működő termékeket egyaránt. A kínálatban ugyanakkor még elérhető a klasszikus mechanikai védelemként szolgáló madárriasztó acéltüske is. Ami pedig az elektromos rendszereket illeti, azok lehetnek kül- és beltériek, valamint működhetnek akár napelemről. Mindezek után pedig csak annyi a dolgunk, hogy megtaláljuk a tökéletes kivitelt!