MMI

Mikor igazán hasznos egy munkavédelmi kesztyű?        

     A munkavédelmi ruházat egyik legfontosabb eleme a munkavédelmi kesztyű, amely közvetlenül érintkezik a munka során a termékekkel, és a komponensekkel. Ha veszélyes anyagokkal, éles dolgokkal dolgozik valaki, akkor a munkavédelmi kesztyű életet menthet, vagy megelőzhet egy súlyos sérülést. A munkavédelmi kesztyűket éppen ezért különféle kategóriákba sorolják. A megfelelő munkavédelmi kesztyű kényelmes viseletet biztosít és nem akadályoz a munkavégzésben.

Bizonyos munkák esetén teljesen felesleges a munkavédelmi kesztyű viselése, ám bizonyos személyek az egészségi állapotuk miatt kesztyűt igényelhetnek. Például sokan szenvednek allergiás betegségekben. Ha egy allergiás beteg kimegy a kertbe gyomlálni, számára már érdemes a munkavédelmi kesztyű beszerzése. A munkavédelmi kesztyű segítségével elkerülhető, hogy az allergiás beteg bőrére allergén anyagok jussanak, például amikor a parlagfüvet húzkodja ki a kertben.

Sokan már a mosogatáshoz is gumikesztyűt húznak. Előfordulhat, hogy bizonyos alkatrészek szerelésével és javításával foglalkozó szakemberek textilkesztyű használatával igyekeznek megelőzni a felületek összepiszkítását. Például bizonyos mobiltelefonok értékesítésével, és laptopok telepítésével foglalkozó informatikai üzletek dolgozói is cérnakesztyű viselése mellett döntenek. A munkavédelmi kesztyű viselése ilyen esetben mindig a munkakör által támasztott igényektől, és a munkát végző alkalmazott személyes belátásától függ.

Munkavédelmi kesztyű vásárlása előtt érdemes utánanézni, hogy a kívánt kesztyű megfelel -e az igényeknek. A munkavédelmi kesztyű vásárlás során a kesztyű formája és anyaga mellett más tényezőkre is figyelni kell. A jó munkavédelmi kesztyű megvédi a jó munkáskezet, ugyanakkor nem nehezíti meg feleslegesen a munkát. A rossz munkáskesztyű ugyanakkor kizárólag a munka helyes elvégzésének terhétől védi meg a viselőjét.

Vélemény, hozzászólás?