MMI

Ilyen előnyei vannak a nyílászáró felújításnak

A lakásfelújítás és építkezés szezonjának számító nyári hónapokban a nyílászárók forgalma is jelentősen megnő. Nem véletlen, hiszen a megfelelő darabok számos előnnyel gazdagítják az otthon kényelmét. Cikkünkben most annak igyekszünk utánajárni, miért éri meg a nyílászáró felújításba vagy akár cserébe fektetni, és mit várhatunk ezektől is munkálatoktól.

 

A nyílászárók felújításával akár 30%-kal is csökkenthetőek az energia költségek (forrás: http://www.uvegezes.info/nyilaszaro-felujitas/). Ez napjainkban, amikor a rezsiköltségek folyamatosan emelkednek, korántsem elhanyagolható szempont. A megfelelő szigetelést nyújtó ablakok és ajtók gondoskodnak arról, hogy télen a hideg kint, nyáron pedig bent maradjon. Ugyan a fűtés és a hűtés szükségességét így sem adhatjuk alább, de mégsem mindegy, mennyi energiát kell minderre fordítani.

 

Az energiatakarékosság már csak a fenntartható fejlődés érdekében is kiemelt jelentőséggel bír. A nem megújuló erőforrások felhasználása igen sokba kerül, ráadásul ökológiai lábnyomunk sem csökkenthető ilyen módon. Az viszont már saját döntésünk, hogy mennyire környezettudatos megoldások mellett tesszük le a voksot, akár a nyílászárók kapcsán.

 

Nem csak a nyílászárók cseréje jelenti az egyetlen lehetőséget a takarékoskodásra. Ma már olyan korszerű felújítási módszerek is léteznek, melyekkel csere nélkül, gyorsan és hatékonyan végezhető el a felújítás, a szigetelés. Persze korántsem mindegy, hogy milyen szakember áll rendelkezésünkre. E téren a megbízhatóság kiemelt jelentőséggel bír.

Gyakran elfeledkezünk arról, hogy az ablakok is fontos védelmi vonalat töltenek be otthonunk védelmében. A régi, elavult zárszerkezettel rendelkező nyílászárókkal az illetéktelen behatolók szinte pillanatok alatt elbánnak. Ellenben ha odafigyelünk arra, milyen záródással bírnak az ablakok, akkor biztosak lehetünk abban, hogy otthonunk megfelelő védelemben részesül. Mindegy, hogy fa vagy műanyag nyílászárókról van szó, minden típushoz megtalálhatóak az ideális felújítási megoldások.

 

Az ablakokhoz tartozó üvegrendszer szintén nem elhanyagolható szempont, hiszen a biztonsági és hőszigetelő üvegek manapság nem véletlen tartoznak a legnépszerűbbek közé. Gondoskodjon már most arról, hogy otthona minden szempontból biztonságos és kényelmes legyen, s ezt megfizethető áron valósíthassa meg! A takarékosság és a környezettudatosság mellett az ablakok védelmi funkciója mellett sem mehet el.

Vélemény, hozzászólás?