MMI

Az olajcsere nem játék

Sokaktól azt hallom, amikor az olajcsere jön szóba, hogy: „áh, az ráér még.” De valóban ráér? Mindenkinek ajánlom az olajwebshop.hu bejegyzését, mely az olajcseréről szól.

Mit gondoltok, az olajcsere ára a kedvezőbb vagy egy új motoré (vagy akár autóé)? Én az elsőre szavazok. Bár Európában elkezdtek elterjedni a gyártók által hosszabb olajcsere periódust megkövetelő gépjárművek, ez nagy átlagban nem feltétlenül állja meg a helyét. Persze, ha könnyű üzemmódban, kevés terhelésnek van kitéve az autó, akkor akár összejöhet a 30000 kilométernyi megtett út olajcsere nélkül. De a valóság más, hiszen nagy átlagban, a munkába, iskolába járáshoz, városban használt kocsinak a gyakorlatban már nehéz valóban meghosszabbítani az olajcsere periódusát.

Az olajcsere nélkül megtett kilométerek száma több tényezőtől is függ. Nem mindegy, hogy mekkora járműről van szó, illetve, hogy mennyi kenőolaj kerül bele. Vegyük emellett figyelembe, hogy mire használjuk. Városban, vagy autópályán? Milyen típusú sofőrök vagyunk? Ilyen szempontból (is) megéri a türelmesebb kategóriába kerülni. A benzines és a dízellel működő motorok is különbségeket produkálhatnak. Az is igaz, hogy például egy korábbi dízel motoros típusnál sokkal valószínűbb, hogy már 5000 km-nél eljön az a bizonyos időpont. Tulajdonképpen mindegy, hogy kinek hosszabb, kinek rövidebb idő alatt jön az olajcsere ideje, egy biztos: meg kell ejteni, különben a motor bánja.

Erre van az olajwebshop.hu, ahonnan maximális megbízhatósággal, rövid idő alatt beszerezhetitek számos márka termékeit. Az olajcsere ára sokkal kedvezőbb, mint utána az elmulasztásából következő problémákat orvosolni. Nézzetek fel az oldalukra hasonló infókért!