MMI

A merevedési zavar megkeseríti a mindennapokat

A probléma jelentős mértékben rontja a férfiak önbecsülését, sőt, kihat az életminőségre pszichikai és fizikai értelemben egyaránt. A merevedési zavar intő jel lehet, ugyanis a háttérben gyakran komoly szervi megbetegedések állnak. Ennek tudatában a legjobb, amit tehet, ha felkeres egy szakembert. Sok esetben elegendő egy egyszerű szűrővizsgálat ahhoz, hogy fény derüljön arra, mi váltja ki ezt az állapotot. Statisztikák szerint, az eredete 80 %-ban organikus, 20 %-ban pedig pszichés problémákra vezethető vissza. A merevedési zavar előidézője lehet a túlsúly, a dohányzás, a mozgásszegény életmód és a túlzott alkoholfogyasztás.

Ezek mind az életmóddal járó rizikófaktorok. Érdemes a lelki és az érzelmi oldalát is megvizsgálni a dolognak, hiszen a stressz, a félelem, a teljesítménykényszer, a szorongás, a depresszió és a párkapcsolati problémák is a kiváltó okok közé sorolhatóak. A merevedési zavar kockázata nagyobb a magas vérnyomással, a rossz anyagcserével és a cukorbetegséggel küzdő embereknél. Az erek beszűkülése és elzáródása következtében, a legtöbb szerv kisebb-nagyobb mértékben károsodik. Sajnos nem ritkán fordul elő, hogy kiderül diabétesz áll a háttérben. Ilyenkor a merevedési zavar mellett, számolni kell szövődmények kialakulásának esélyével. Mindenekelőtt azt kell tudni, hogy a folyamat során hasonlóan kell eljárni, mint a szív- és érrendszeri betegség esetén. A merevedési zavar kezelése szerencsére lehetséges, bár az orvosok által felírt gyógyszerek mellett Önnek is sokat kell tennie a gyógyulás érdekében. Elsősorban életmódváltásra lesz szükség. A vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésére mindenképpen érdemes nagy hangsúlyt fektetni, sőt, a súlyfelesleget is le kell dolgozni rendszeres testmozgással. A medencefenéki izmok segítenek a férfiaknak a vizelésnél és az ejakulációnál, így erre az testrészre érdemes koncentrálni az edzések során.

A merevedési zavar kezelése akár gyógynövényekkel is eredményes lehet. Kutatások szerint, a ginseng, a fenyő és a macagyökér kivonat támogatja a tökéletes erekciót. Enyhébb esetekben az orvosi akupunktúra is kiváló döntés lehet. A megelőzés érdekében kerülje a túlzott alkoholfogyasztást, a dohányzást és a különböző tudatmódosító szereket. A potencianövelők sok embernek segítenek, viszont nem mindenki szedheti. Ha valakinek szívinfarktusa, stroke-ja vagy szívritmuszavara volt a közelmúltban, tilos az alkalmazása! A merevedési zavar kezelése érműtéttel is kivitelezhető. Ezt általában akkor javasolja az orvos, ha egy ellátó artéria teljesen elzáródott.